Om Festivalen

Om Festivalen

Krigshistorisk Festival blev afholdt på Vestvolden i Rødovre for første gang i juni 2017. Festivalen blev i både 2017 og 2018 besøg af omkring 20.000 gæster i løbet af festivalweekenden.

Krigshistorisk Festival arrangeres af Oplevelsescenter Vestvolden med deltagelse af flere end tyve forskellige historiske grupper, institutioner og foreninger fra hele Danmark. I 2019 forventer vi op i mod 400 historiske aktører på festivalen.

Krigshistorisk Festival er organiseret som en 1200 meter lang fysisk tidslinje langs med Vestvolden mellem Artillerimagasinet og Ejbybunkeren. Langs med tidslinjen opstilles tidstypiske historiske lejre, der fungerer som afsæt for de deltagende gruppers egen formidling af historien af de forskellige perioder.

Derudover er på der festivalområdet en fælles opvisningsplads med de mere plads- og sikkerhedskrævende aktiviteter, som fx kamp- og våbendemonstrationer.

Der er fri entre for publikum overalt på festivalområdet, inklusiv til Oplevelsescenterets egne udstillingsaktiviteter i Ejbybunkeren, hvor vi normalt modtager entre.

Oplevelsescenter Vestvolden